Lze použít i klasický hrnec, či menší pánev s poklicí.
Pro polotovary je vhodný menší fritovací hrnec, který lépe drží stálou teplotu. Velké fritovací hrnce se často ochlazují, nedrží rovnoměrnou teplotu a mohou být komplikovanější pro přípravu.
Každý druh má mírně odlišné požadavky na teplotu.
Krekry vyžadují stálou a vysokou teplotu. Ideální je fritéza s termostatem a světelnou siganlizací. Pokud fritovací hrnec nemáte, můžete správnou teplotu otestovat vložením 1 kusu krekrů do oleje. V případě že vyroste a zvětší objem, tak je teplota správná.
Doporučujeme připravovat každý druh samostatně.
Každý druh krekru má jinou teplotu a čas přípravy, proto je vhodnější nemíchat jednotlivé druhy při přípravě. Pokud nemáte takové sítko či fritézu, vyzkoušejte vložení jen menšího množství. Příprava je velice rychlá, ať máte čas všechny krekry rychle vyzvednout z oleje. Připravte si také nějakou mísu, kam budete hotové krekry dávat.
zvětší objem, změní barvu
Při přípravě vám krekry začnou měnit velikost a barvu během několika vteřin. Aź přestanou růst, vytáhněte je z oleje – ať se nespálí. Chvíli nechte okapat zbylý olej a máte hotovo.
solené, kořeněné, nebo jen tak
Na hotové krekry můžete použít sůl, sladkou či chilli papričku, grilovací koření, přírodní bylinkové koření, sušený sýr, koření na pizzu a dále dle Vaší fantazie. Krekry lze namáčet v kečupu, salse a různých dipech.
Přejeme dobrou chuť.