1 - 2 ks | 139 Kč |
3 - 5 ks | 129 Kč |
6 a více ks | 119 Kč |
Kukuřice na popcorn (hybrid) s největší expanzí na evropském trhu. Kvalitně ošetřené zrno je rovnoměrné velikosti s kvalitní povrchovou úpravou slupky.
Tvar popcornu po vypukání je motýlkovitý (butterfly). Vyznačuje se typickým tvarem motýlka v podobě nepravidelných křidélek. Tento tvar popcornu je vhodný na výrobu čerstvého slaného popcornu, protože má skvělý expanzní poměr – vysokou pukavost a proto poskytuje největší objem po vypukání. Není vhodný na balení, protože jemné křidélka se olamují a v obalu zůstává velké procento zlomků a to není žádoucí.
popcorn kukuřice – Zea mays 100% (vypěstované z osiva, které není geneticky upravované). Určené na výrobu popcornu.
Sledovaný parametr | hodnota |
---|---|
energie | celkem 337kcal/1421kJ |
tuk | 4,2g |
z toho nas.mast.kyseliny | 0,5g |
sacharidy | 59g |
cukr | 0,6g |
bílkovina | 9,3g |
sůl | <0,01g |
K příprave popcornu můžeme využít několik variant.
Příprava popcornu v hrnci či pánvi s víkem: Na dno pánve či hrnce dáme malý kousek másla či trošku oleje. Rozehřejeme na dostatečnou teplotu. Přihodíme kukuřici a přikryjeme poklicí, aby nám popcorn nevylétl mimo. Je vhodné s nádobou pohybovat a vyčkáme až začnou zrna pukat.
Příprava popcornu v popcornovači: Je několik variant popkornovačů, proto doporučujeme připravit popcorn dle návodu daného typu. V horkovzdušném popkornovači není třeba oleje.
Příprava popcornu v mikrovlnce: K přípravě popcornu je potřeba speciálního nádobí do mikrovlnky (ideálně popkornovací silikonová miska). Mikrovlnku nastavíme na maximum a spustíme. Jak začnou zrna pukat, neměla by být prodleva delší jak 2s, aby se popcorn nespálil.
SLOŽENÍ kukuřice Zea mays 100%
Obchodní název a adresa provozovatele potravinářského podniku Pavel Kovanda, Jílovice 113, 51772 Jílovice u Dobrušky IČ: 73649546, DIČ: CZ8606043325